1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adıyaman`daki Işık HES için ÇED süreci başladı

Adıyaman`daki Işık HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Pakmem Elektrik tarafından Adıyaman'da yapılması planlanan Işık Barajı ve HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)...

Adıyaman`daki Işık HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Pakmem Elektrik tarafından Adıyaman'da yapılması planlanan Işık Barajı ve HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nce Proje’ye ilişkin ÇED inceleme değerlendirme süreci başlamış olduğundan, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı. 

HES’İN KURULU GÜCÜ 6,9 MW

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Yaylakonak Köyü civarında Pakmem Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Işık Barajı ve HES Projesi’ni kurulu gücü 6,980 MWm/6,100 MWe olduğu belirlendi. 

21 no’lu Fırat-Dicle Havzasında, Göksu Çayı yan kollarından olan ve mansapta Şepker Çayı adını alan Garçe deresi üzerinde kurulması hedeflenen HES’de 3.025 GWh/yıl güvenilir enerji üretimi, 17.725 GWh/yıl ikincil enerji üretimi olmak üzere toplam 20.75 GWh/yıl enerji üretimi yapılması planlanıyor.

Işık Barajı ve HES’de üretilecek elektriği iç ağa (enterkonnekte sisteme) bağlamak amacıyla 34.5 kV, 14 km’lik bir Enerji Nakil Hattı da yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler