1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Adnan Polat rüzgârda İş Bankası ile ortak oldu

Adnan Polat rüzgârda İş Bankası ile ortak oldu

Polat Holding iştiraki rüzgar yatırımcısı AP Enerji’ye Kanadalı ve Fransız ortakların çekilmesinden sonra İş Bankası Grubu’nun risk sermayesi fonu ortak oldu.

Adnan Polat rüzgârda İş Bankası ile ortak oldu

Enerji Günlüğü - Polat Holding iştiraki rüzgar yatırımcısı AP Enerji’ye Kanadalı ve Fransız ortakların çekilmesinden sonra İş Bankası Grubu’nun risk sermayesi fonu ortak oldu. 

Polat Holding ve İş Bankası Grubu’nun yatırımcısı olduğu Maxis Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, yenilenebilir enerji alanında ortaklık için ilk adımını attı. Maxis Girişim Sermayesi Fonu ile Polat Holding arasında 16 Eylül 2021 tarihinde, AP Enerji hisselerinin devri için sözleşme imzalandı. 

YÜZDE 50-50 ORTAKLIK 

Taraflar, hisse devri için Rekabet Kurumu’ndan izin almak üzere gerekli başvuruları da yaptı. Sözleşmelerde yer alan ön koşulların tamamlanması ve Rekabet Kurumu izninin çıkmasından sonra pay devir işlemi tamamlanacak. Devir sonrasında Polat Holding ve Maxis Girişim, AP Enerji’de yüzde 50-50 ortak olacaklar. Enerji sektöründe Polat Enerji ile 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Polat Holding, Kanadalı ve Fransız ortaklarından üç ay önce hisselerinin tamamını satın alarak şirketin yüzde yüz sahibi olmuştu. 

İKLİM DOSTU YATIRIMLAR 

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptıkları yatırımlarla iklim değişikliği ile mücadeleye destek verirken Türkiye’nin iklime uyum politikalarına ve sürdürülebilir kalkınmasına da katkıda bulunduklarını söyledi. Polat, “Rüzgar ve güneş santrali yatırımlarımızı büyütüyoruz. Diğer temiz enerji kaynakları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

res-polat-enerji-2021-jpg.JPGAP ENERJİ HAKKINDA 

Adnan Polat Enerji Yatırımı AŞ’nin (AP Enerji) bünyesinde Erguvan Enerji ve Polat Enerji olmak üzere iki şirket bulunuyor. AP Enerji 700 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin en büyük yenilenebilir Enerji şirketlerinden biri konumunda.

MAXIS FONU HAKKINDA

Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, 2017 yılında kuruldu. Türkiye İş Bankası Grubu bünyesinde bulunan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ, farklı temalarda girişim sermayesi yatırım fonları kurup yönetiyor. 

Enerji Günlüğü / İSTANBUL 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler