1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ADNOC ve JERA’dan iki yıllık LNG tedarik anlaşması

ADNOC ve JERA’dan iki yıllık LNG tedarik anlaşması

Abu Dabili ADNOC Gas, 2024 yılından itibaren iki yıl boyunca Japon şirket JERA’ya yılda altı kargo LNG teslim edecek.

ADNOC ve JERA’dan iki yıllık LNG tedarik anlaşması

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli ADNOC Gas, Japon JERA ile 500-700 milyon dolarlık LNG tedarik anlaşması imzaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir petrol ve doğalgaz şirketi olan Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC Gas), Japon JERA ile 500-700 milyon dolarlık LNG tedarik anlaşması imzaladı. ADNOC'tan yapılan açıklamaya göre, anlaşmanın BAE ile Japonya arasında uzun süredir devam eden ilişkiye dayandığı belirtildi. ADNOC Gas İcra Kurulu Başkanı Ahmed Alebri, "Bu LNG tedarik anlaşması, ADNOC Gas'ın JERA ile uzun süredir devam eden stratejik ortaklığında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor" dedi. 

SÖZLEŞME 2 YIL İÇİN GEÇERLİ 

JERA Co Inc.'in ticari yan kuruluşu olan JERA Global Markets de yaptığı açıklamada, sözleşmeye bağlanan LNG hacimlerinin ADNOC Gas'ın Das Projesinden tedarik edileceğini ve JERA Global Markets'in küresel tedarik portföyüne teslim edileceğini kaydetti.

Tokyo'daki JERA sözcüsü, sözleşmenin süresinin 2024'ten itibaren iki yıl olduğunu ve ADNOC Gas'ın Japonya'ya gemi teslim bazında yılda altı kargo (yaklaşık 400.000 metrik ton) teslim edeceğini açıkladı.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler