1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aegon kömür yatırımını azaltacak

Aegon kömür yatırımını azaltacak

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, kömür santrali ve madencilik yatırımlarını kademeli olarak düşürecek.

Aegon kömür yatırımını azaltacak

Enerji Günlüğü - Hollandalı sigorta şirketi Aegon, kömür santrali ve madencilik yatırımlarını kademeli olarak düşürecek.

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, düşük karbon ekonomisine geçisi desteklemek için kömürlü elektrik santralleri veya kömür madenciliğinden gelir elde eden şirketlerde bulunan varlıklarını kademeli olarak düşüreceğini açıkladı. 

Şirket açıklamasında, satışların % 30'undan fazlasını termal kömürün keşfi, madenciliği ve rafine edilmesinden elde eden şirketleri zaten çalışmaları kapsamı dışında tuttuğunu hatırlatarak, önümüzdeki on yılda bu tür yatırımları kademeli olarak azaltacağını belirtti. Aegon açıklamasında, “2020 itibariyle, 2029’a kadar bu tür yatırımları adım adım % 5'e veya daha altına düşürecek bir gelir eşiği getirildi" ifadesine yer verdi.

2018 yılı sonu itibariyle 300 milyar dolardan fazla yönetilebilir portföyü olan şirket, 10 GW’dan fazla kömür yakıtlı elektrik üretim kapasitesine sahip ve kapasitesini genişletme planı olan şirketlere yatırım yapmayı bırakacak. Şirket ayrıca yılda 20 milyon tondan fazla kömür çıkaran şirketlere yatırım yapmayı bırakacağını ve sözkonusu uygulamayı diğer kömür bağlantılı sektörlere de yayacak. Aegon, hangi yatırımların etkileneceğini ise belirtmedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler