1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afgan kızlar güneş enerjili çiftçi robot geliştirdiler

Afgan kızlar güneş enerjili çiftçi robot geliştirdiler

Enerji Günlüğü - Afgan kızlardan oluşan takım, geliştirdikleri güneş enerjisi ile çalışan çiftçi robot ile Avrupa’nın en prestijli Robot yarışmasında...

Afgan kızlar güneş enerjili çiftçi robot geliştirdiler

Enerji Günlüğü - Afgan kızlardan oluşan takım, geliştirdikleri güneş enerjisi ile çalışan çiftçi robot ile Avrupa’nın en prestijli Robot yarışmasında birincilik ödülü aldı.

Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'ne girişi geçici olarak reddedilen Afgan kız robotik takımı, Avrupa'daki prestijli bir yarışmada birincilik ödülü kazandı. Yaşları 14 ile 17 arasında değişen 12 Afgan kızından oluşan takım, geliştirdiği küçük çiftçilere ekim ve tohum ekme gibi görevleri yerine getirmelerinde yardımcı olacak güneş enerjisiyle çalışan bir robot ile "Avrupa'nın en büyük robotik festivali" olarak nitelendiren ve 24-26 Kasım tarihleri ​​arasında Estonya'nın başkenti Tallinn’de gerçekleşen Robotex Festivali’nde girişimci ödülü kazandı.

Afgan kızların aldıkları ödül kategorisi, "müşterilerin satın almak isteyeceği" gerçek bir dünya sorununun bir robot tarafından çözülmesini içeren girdileri gerektiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler