1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Afganistan elektrik iletim kapasitesini artırıyor

Afganistan elektrik iletim kapasitesini artırıyor

Enerji Günlüğü - Afganistan, elektrik iletim dağıtım kapasitesini arttırmak için bir dizi ihale yapacak.Çin ve Hindistan'ı birbirine bağlayan enerji...

Afganistan elektrik iletim kapasitesini artırıyor

Enerji Günlüğü - Afganistan, elektrik iletim dağıtım kapasitesini arttırmak için bir dizi ihale yapacak.

Çin ve Hindistan'ı birbirine bağlayan enerji koridoru üzerinde bulunan Afganistan, elektrik trafo ve iletim hattı ihaleleri ile çok büyük bir iletim dağıtım kapasitesi yaratmaya hazırlanıyor. Parçalar halinde yapılan bu ihalelerden biri Afgan elektrik dağıtım şirketi Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) tarafından yapılacak.

DABS DANIŞMANLIK HİZMETİ İHALESİ

Afgan elektrik dağıtım şirketi Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) tarafından yayınlanan 11 Ocak tarihli ihale davetiyesinde, ticarileştirme programı dağıtım bölümü 1b için danışmanlık hizmeti alınacağı duyuruldu. İlana göre, tekliflerin 1 Mart 2015 tarihi saat 09:00'dan önce şirketin Kabil'deki genel merkezine yapılması gerekiyor.

İhale dökümanları Cumartesi gününden Çarşamba gününe kadar saat 9:00'dan 15:00'e kadar şirketin satın alma dairesinden alınabilecek.

DABS Ticarileştirme programı dağıtım bölümü 1b için ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı USİAD tarafından fon sağlandığı ifade edildi.

DABS TÜRK FEKA İNŞAAT İLE ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

DABS, 2013 yılında Türk FEKA İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketi ile Kabil'in Güney Batı Dağıtım Projesinde tasarım, tedarik, kurulum, test ve işletmeye alma hizmetleri için anlaşma imzalamıştı. Projenin 2016 Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

AFGANİSTAN COĞRAFİ KONUMU NEDENİYLE ABD'DEN DESTEK ALIYOR

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı USİAD, Afganistan'ın enerji hizmetlerini dengelemek ve ekonomik ve ulaşılabilir kılmak için toplam 1 milyar 111 milyon 155 bin 157 dolar fon sağladı. Afganistan coğrafi konumu nedeniyle gerek Çin, Hindistan ve Pakistan, gerekse kontrolü bu ülkelere kaptırmak istemeyen ABD ülkeye bazı yatırım fırsatları sunuyor.

Amerika ile Afganistan arasında 2005 yılında imzalanan Özel Sektör Öncülüğünde Afganistan Ekonomisini Canlandırma Amaçlı Stratejik Hibe Anlaşması'nda yapılan son değişiklik çerçevesinde ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından 4.6 milyar dolarlık hibe yapıldı. Bu bütçe, projelerin ilerlemesine göre ihtiyaç duyuldukça aktarılacak.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler