1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afganistan İran’dan doğalgaz alacak

Afganistan İran’dan doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü – Afganistan İran’dan doğalgaz ithal etmek için görüşmelerin sonuna yaklaştı.Ulusal İran Gaz Şirketi (NIGC) Uluslararası ilişkiler...

Afganistan İran’dan doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü – Afganistan İran’dan doğalgaz ithal etmek için görüşmelerin sonuna yaklaştı.

Ulusal İran Gaz Şirketi (NIGC) Uluslararası ilişkiler Başkanı Azizullah Ramazani Fars News Ajansı’na yaptığı açıklamada, Afganistan ve İran yetkililerinin İran doğalgazını Afganistan’a ihraç etme konusunu ele alan bir toplantı gerçekleştirdiklerini ama görüşmelerin sonuçlanmadığını söyledi.

İran 2025 yılına kadar Asya ve Avrupa ülkelerine yılda 80 milyar metreküp doğalgaz ihraç etmeyi planlıyor. İran 2014 yılında 10 milyar metreküp’ün üzerinde doğalgaz ihraç etti.

Bu ayın başında İranlı ve Afgan yetkililer tüm ilişkilerini geliştirme, özellikle de enerji alanındaki ilişkilerin geliştirme çağrısı yapmıştı.

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı yetkilisi Emir Hüseyin Zamani Niya ve Afgan Ulusal Güvenlik Danışmanı Muhammed Hanif Atmar’ın geçen yıl Tahran’da gerçekleştirdikleri görüşmede iki ülke arasında ekonomik işbirliğini genişletmenin bölgenin güvenliğini sağlama açısından önemli bir adım olduğu vurgusu yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler