1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Afren Kürt bölgesindeki petrol çalışmalarını askıya aldı

Afren Kürt bölgesindeki petrol çalışmalarını askıya aldı

Enerji Günlüğü – Afren, IŞİD saldırıları yüzünden Irak Kürt Bölgesi’nde bulunan Berdereş petrol sahasındaki faaliyetlerini askıya alma ve çalışanlarını...

Afren Kürt bölgesindeki petrol çalışmalarını askıya aldı

Enerji Günlüğü – Afren, IŞİD saldırıları yüzünden Irak Kürt Bölgesi’nde bulunan Berdereş petrol sahasındaki faaliyetlerini askıya alma ve çalışanlarını tahliye kararı aldı.

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası bağımsız petrol ve doğalgaz şirketi Afren bir açıklama yaparak, Irak’ın kuzeyindeki Kürt Bölgesi’nde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile peşmerge güçleri arasında çatışmalar sebebiyle Berdereş’teki petrol sahasında bulunan faaliyetlerini askıya aldığını belirtti.

Şirketin açıklamasına göre, Afren’in Kürt Bölgesi’nin diğer bölgelerindeki faaliyetleri devam edecek, ancak Afren sahadaki gelişmeleri izlemeye devam edecek.

Şirkete göre, Berdereş’te faaliyetlerin askıya alınması şirket üzerinde çok büyük bir olumsuz etki oluşturmayacak.

Çalışmalarını daha çok Afrika’da yoğunlaştıran Afren şirketi, Kürt Bölgesi’nin başkenti Erbil’in 70 km kuzeyinde, IŞİD’in elindeki Musul’un ise 32 kilometre doğusunda bulunan Berdereş’teki zorunlu olmayan tüm personelini de tahliye etme kararı aldı.

EXXON VE CHEVRON DA ÇALIŞANLARINI TAHLİYE EDİYOR

IŞİD saldırıları yüzünden ExxonMobil ve Chevron şirketleri de faaliyetlerini askıya alma ve çalışanlarını tahliye etme kararı almıştı.

IŞİD’in ilerleyişi yönündeki haberler Irak’ta faaliyet gösteren enerji şirketlerinin borsalardaki hisselerini de düşürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler