1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Afrika Enerji Zirvesi seneye İstanbul`da toplanacak

Afrika Enerji Zirvesi seneye İstanbul`da toplanacak

Enerji Günlüğü - Enerji arayışındaki Afrika ülkelerini her yıl bir araya getiren Afrika Enerji Forumu önümüzdeki yıl İstanbul’da toplanacak. Karadeniz...

Afrika Enerji Zirvesi seneye İstanbul`da toplanacak

Enerji Günlüğü - Enerji arayışındaki Afrika ülkelerini her yıl bir araya getiren Afrika Enerji Forumu önümüzdeki yıl İstanbul’da toplanacak. 

Karadeniz Enerji Grubu Ticari Operasyonlar Başkanı Nuray Atacık, geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Afrika Enerji Forumu'na katıldı. Yılda bir kez yapılan bu etkinliğin Afrika ülkeleri için bu alandaki en önemli etkinlik olduğunu ifade eden Atacık, "Yıllardır katılıyoruz ve bu organizasyonun Lead Sponsoruyuz. Tüm Afrika Kıtası ülkeleri şu anda burada. Tam 12 ülke Bakan düzeyinde temsil ediliyor. Bunlar arasında Libya, Mozambik, Namibya, Güney Afrika, Nijerya ilk aklıma gelenler" dedi.

IRAK'A ELEKTRİK İHRACATININ ANAHTARI KARKEY

AFRİKA BÜYÜYOR ELEKTRİK ACİL İHTİYAÇ

Son yıllarda Afrika kıtasındaki ülkelerin yavaş yavaş kalkınmaya başladığına işaret eden Atacık, pek çok ülkede doğalgaz ve petrol keşifleri yapıldığını, ekonomik hareketlenmelerin söz konusu olduğunu vurguladı. Bu süreçte, elektriğin bütün Afrika halklarının birincil beklentisi haline geldiğini ifade eden Nuray Atacık, "Afrika'da elektrik şebekeleri tam olarak gelişmiş değil. O yüzden denizlere yakın şehirlerde Powership, yani yüzer santral çözümleri üzerinde de duruyorlar. Biz de Powership projelerimizle üç yıldır bu etkinliğe katılıyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

ZİRVE SENEYE İSTANBUL'DA YAPILACAK

Bu organizasyonun bugüne kadar genellikle Paris, Cenevre, Barselona gibi şehirlerde düzenlendiğini kaydeden Atacık, organizasyon ekibiyle yaptıkları yoğun temaslar sonucunda, Afrika Enerji Forumu'nun gelecek sene İstanbul'da düzenlenmesi kararı alınmasını sağladıklarını söyledi. Bunun Türkiye için büyük bir prestij olacağını vurgulayan Atacık şunları söyledi:

"Afrika Kıtası ülkelerinin enerji bakanları, yetkilileri ve sektördeki oyuncuları, gelecek yıl İstanbul'daki 16. Afrika Enerji Forumu'nda buluşacaklar. Bu Türkiye için de çok iyi bir tanıtım imkanı. Özellikle de Türkiye’nin ekonomik büyümesini, ihracat artışını Avrupa vb. gibi durağan klasik pazarlar yerine yeni coğrafyalara açılarak sürdürmesinin önemi göze alındığında... Dediğim gibi böyle önemli bir açılım ve organizasyonun Türkiye’de yapılmasın sağlamakta bir payımız olduysa ne mutlu bize."

Önceki ve Sonraki Haberler