1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Afrika Enerji Zirvesi yarın İstanbul`da

Afrika Enerji Zirvesi yarın İstanbul`da

Enerji Günlüğü - Bazı Afrika ülkelerinin bakanlarıyla, batılı enerji devlerinin üst yöneticilerinin katılacağı Afrika Enerji Zirvesi, yarın İstanbul'da...

Afrika Enerji Zirvesi yarın İstanbul`da

Enerji Günlüğü - Bazı Afrika ülkelerinin bakanlarıyla, batılı enerji devlerinin üst yöneticilerinin katılacağı Afrika Enerji Zirvesi, yarın İstanbul'da başlıyor.

Türkiye yarından itibaren Afrika'da enerji yatırımlarının tartışılacağı, konuşulacağı bir platforma ev sahipliği yapacak.

Bugüne kadar hep batı Avrupa ülkelerinin çeşitli başkentlerinde yapılagelen Afrika Enerji Zirvesi'nin bu yıl İstanbul'da gerçekleşmesinin arkasında, bir Türk şirketinin sponsorluğu yatıyor.

Pakistan, Irak ve Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerine kurduğu yüzer elektrik santralleriyle bu ülkelerin elektrik ihtiyacını karşılayan Karadeniz Holding, geçtiğimiz yılki Zirve sırasında yaptığı çalışmalar sonucunda, toplantının bu yıl İstanbul'a alınmasını sağladı.

Karadeniz Holding, uluslararası yatırımcılarla Afrikalı hükümet yetkililerini buluşturan bu Zirve'yi kendisi için de bir fırsat olarak değerlendiriyor. Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz, "Bugüne kadar gemilerimizi hep salonlarda sunumlarla anlatıyorduk. Bu yıl ilk kez inşa halindeki gemilerimizi gösterebileceğiz. Yani gerçek ürünü gösterebileceğiz" dedi. 

Yarın Bomonti'deki Hilton Otel'de başlayacak Zirve'nin Bakanlar Toplantısı'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak. 

Zirve'nin sponsoru Karadeniz Holding son olarak Afrika ülkelerinden Gana'da 225'er MW'lik (toplam 450 MW) iki yüzer santralle 10 yıl boyunca elektrik üreteceğini açıkladı. Konuya ilişkin anlaşma Gana Enerji Bakanlığ ile imzalandı. İlk yüzer santralin (powership) bu yılın sonlarına doğru üretime alınması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler