1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afrika’da enerjiye erişim için Rolls-Royce - Kowry Energy işbirliği

Afrika’da enerjiye erişim için Rolls-Royce - Kowry Energy işbirliği

Rolls-Royce, Sahra Altı Afrika'da küçük ölçekli güneş enerjisi ve depolama sistemleri ile hibrit çözümler sunan Alman start-up Kowry Energy’ye yatırım yaptı.

Afrika’da enerjiye erişim için Rolls-Royce - Kowry Energy işbirliği

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce, Sahra Altı Afrika'da küçük ölçekli güneş enerjisi ve depolama sistemleri ile hibrit çözümler sunan Alman start-up Kowry Energy’ye yatırım yaptı. 

İngiliz lüks araç üreticisi Rolls-Royce Holding’e bağlı motor imalat markası Rolls-Royce Power Systems AG, sürdürülebilir ve dağıtık enerji sistemleri sağlayıcısı Berlin merkezli start-up şirketi Kowry Energy GmbH'ye yatırım yaptığını duyurdu. Kowry Energy, fotovoltaik ve batarya depolama sistemleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını bir araya getiriyor ve Sahra Altı Afrika'daki enerji altyapısının sürdürülebilir bir şekilde genişlemesini destekliyor. Yatırımcı ve endüstri ortağı olarak Rolls-Royce, pazarda Kowry Energy'ye güçlü bir konumlandırma sağlayacak. 

Kowry Energy, yerel bağımsız elektrik şirketleri ve işletmecilerle işbirliği içinde, 1 MW'a kadar olan talepler için fotovoltaik sistemler ve batarya depolamalı enerji çözümleri sağlayacak. Bu, fosil yakıtların kullanımını en aza indiriyor ve Afrika'daki iklim koşullarından en uygun şekilde faydalanılmasını sağlıyor. 

Kowry Energy, müşterilerini proje geliştirme ve tasarımdan ekipman tedarikine kadar her adımda destekliyor ve müşterilerine tamamen entegre hibrit çözümler sunuyor.

“YENİLİKÇİ İŞ MODELLERİNE İHTİYAÇ VAR”

Kowry Energy Kurucusu Ndiarka Mbodji yaptığı açıklamada, ”Gezegenimizin karşı karşıya kaldığı iklim sorununun, ancak bugün enerjiden yoksun yaşayan 600 milyon Sahra Altı Afrika insanının da sürece dâhil edilmesi sayesinde başarıyla çözülebileceğine inanıyoruz. Bunun için, ölçekli ve hızlı şekilde sürdürülebilir enerji erişimi sağlayan yenilikçi iş modelleri gerekiyor. Ölçeğe dayalı iş modelimiz ve yatırımcımız Rolls-Royce Power Systems'ın desteğiyle, Kowry Energy olarak bunu başaracağımızdan eminiz” ifadesini kullandı.

MALİ VE NİJERYA’DA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Mbodji ayrıca, "Bu yıl Mali ve Nijerya'da bu çalışmaları başlatıyor olmaktan, iş modelimizin 17 milyon dolarlık mevcut proje stoğuyla onaylandığını ve hızla büyüdüğünü görmekten heyecan duyuyoruz. Sahra Altı Afrika'da sürdürülebilir enerji erişimi konusuna kendilerini adayan daha fazla yatırımcıyı ağırlamayı dört gözle bekliyorum" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler