1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afrikalı çocuklar solar lambayla ders çalışacak

Afrikalı çocuklar solar lambayla ders çalışacak

Enerji Günlüğü - Güneş paneli üreticisi Yingli Solar, elektriğe erişimi olmayan Afrika ülkelerindeki çocukların ihtiyacını karşılamak üzere güneş...

Afrikalı çocuklar solar lambayla ders çalışacak

Enerji Günlüğü - Güneş paneli üreticisi Yingli Solar, elektriğe erişimi olmayan Afrika ülkelerindeki çocukların ihtiyacını karşılamak üzere güneş lambaları üretti. 

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Çin merkezli Yingli Solar, yoksulluk ve iklim değişikliğiyle mücadelede öncü uluslararası yardım organizasyonu SolarAid ile işbirliğine gitti. Yingli Solar, bu işbirliği çerçevesinde Afrika’daki yoksul ve enerjiye erişimi sorunlu olan bölgelerdeki insanların hayatını kolaylaştırmak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan lamba üretti. 

Yingli Solar yetkilileri, dünyanın en hesaplı lambası olarak nitelendirdikleri SM100 modeli güneş lambalarının Yingli Solar Avrupa tarafından, İngiltere’deki bir tasarım ajansının desteğiyle üretildiğini belirtti. SolarAid’in amacı Afrika’da elektriğe erişimi kısıtlı olan 598 milyon kişiye elektrik götürmek ve Afrika’nın kırsal bölgelerinde kullanılabilecek, sağlam ve dayanıklı, aynı zamanda satış fiyatı 5 ABD dolarını geçmeyecek bir güneş lambası tedarik etmekti. 

9 BİN GÜNEŞ LAMBASI KARA KITAYA ULAŞTI 

SolarAid CEO’su Nick Sireau, “10 yıl önce SolarAid’de çalışmaya başladığımda Afrika’da için üretilen lambaların fiyatı 25 dolardı. Geçen 10 yılda fiyatlar düştü ve SolarAid olarak dünyanın en ucuz maliyetli güneş lambasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Böylece Afrika’da evlerde artık gazyağı lambası kullanılmayacak. Gazyağı lambaları hem sağlığa zararlı hem de yangın çıkarma riski çok yüksek” dedi.

MİLYONLARCA EV AYDINLANIYOR

SolarAid, Ağustos 2016 tarihinden itibaren Uganda, Malawi ve Zambiya’da 9 bin adet güneş lambasının dağıtımını gerçekleştirdi. Nick Sireau, lambaların güneş ışığı ile şarj olduktan sonra 5 saatten uzun süre parlak ışık verdiğini belirterek “Lambayı masa lambası olarak kullanmak mümkün, ayrıca duvara da asılabiliyor. Dikdörtgen tasarımı sayesinde ayaklarından bağımsız olarak kullanılabiliyor ve ellerin serbest kalması gerektiğinde bir bantla kafa lambasına dönüştürülebiliyor” diye konuştu.

ÇOCUKLAR DERS ÇALIŞABİLSİN 

Yingli Solar Avrupa Genel Müdürü Darren Thompson, ürettikleri lambanın gece karanlığında ışık vererek çocukların eğitimine de katkıda bulunacağını söyledi. Thompson, “Bu projede SolarAid için mümkün olabilecek en düşük fiyattan dayanıklı ve yüksek kaliteli güneş lambası üretmekten gurur duyuyoruz. Elektrikten yoksun yaşayan milyonlarca insanın yaşam kalitesi bu sayede artacak. Yingli Solar olarak ‘Herkes İçin Güvenilir ve Hesaplı Yeşil Enerji” misyonumuzu bu proje ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler