1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Afrika'nın en büyük RES’i Mısır’da kuruluyor

Afrika'nın en büyük RES’i Mısır’da kuruluyor

Masdar, Afrika kıtasının en büyük rüzgar santralini Mısır’da kuracak. 10 bin MW kurulu gücündeki santral için 10 milyar dolar yatırım yapılacak.

Afrika'nın en büyük RES’i Mısır’da kuruluyor

Enerji Günlüğü - Abu Dabi'nin yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Mısır'da dünyanın en büyük rüzgar santralini inşa etmek için 10 milyar dolar yatırım yapacak.

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Afrika'nın en büyük yenilenebilir enerji geliştiricisi Infinity Power ve sürdürülebilir altyapı odaklı bir yatırım platformu olan Hassan Allam Utilities ile birlikte 10 bin MW kapasiteli karasal rüzgar enerjisi inşa etmek için Mısır'ın Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kurumu ile bir anlaşma imzaladı. Mısır'daki santral, 10 milyar doları aşan proje değeriyle dünyanın en büyüklerinden biri olacak.

Santral yılda 47.790 GWh temiz enerji üretecek. Üretilen temiz elektrik yılda 23,8 milyon ton karbondioksitin atmosfere salımını önleyecek. Bu da Mısır'ın yıllık karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 9'unu azaltacak.

Rüzgar santrali, Mısır'ın 2030 yılına kadar enerjisinin yüzde 42'sini yenilenebilir kaynaklardan elde etme stratejik hedefine ulaşmasına da yardımcı olacak. 10 GW'lık santral, Mısır’ı yılda tahmini 5 milyar doları bulan doğal gaz maliyetinden kurtaracak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler