1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afşin Belediyesi elektriğini güneşten sağlayacak

Afşin Belediyesi elektriğini güneşten sağlayacak

Enerji Günlüğü – Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 4,5 milyon TL’ye yapılacak 1 MW’lık GES ile belediyenin kendi elektriğini üreteceğini...

Afşin Belediyesi elektriğini güneşten sağlayacak

Enerji Günlüğü – Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 4,5 milyon TL’ye yapılacak 1 MW’lık GES ile belediyenin kendi elektriğini üreteceğini ve santralin belediyeye yük getirmeyeceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın Afşin Belediyesi 1 MW’lık güneş enerjisi santralinin inşası için ihale başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven “4,5 milyon TL’lik GES yatırımı belediyeye yük getirmeyecek. Ayrıca fazla elektriği de satacağız” dedi.

Yaptıkları fizibilite çalışmalarına göre santralin kendini 2 ay gibi bir süre içerisinde amorti etmeye başlayacağını belirten Güven, santrali 2018 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Güven, “Santrali İl Bank ile ortak yapıyoruz. Afşin Belediyesine yük getirmeden kendi kendini ödeyen bir proje olacak. Belediye olarak elektrik faturası ödeyeceğiz ama elektrik geliri tahsilatı da yapacağız. Ödediğimiz fatura ürettiğimiz elektrik enerjisinden az ise bizim için kazanç olacak. Bölgemizde sadece termik santraller değil temiz enerji için de kapasitenin arttırılması lazım. İlerleyen dönemlerde kapasitemizi 20 MW kadar çıkartabiliriz. Yapılacak olan santral 15 yıl boyunca Afşin’e hizmet edecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler