1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin atıkları depolanacak

Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin atıkları depolanacak

Enerji Günlüğü - EÜAŞ tarafından Kahramanmaraş’ta işletilen Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin endüstriyel atıkları Kışlaköy Açık Ocak Linyit...

Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin atıkları depolanacak

Enerji Günlüğü - EÜAŞ tarafından Kahramanmaraş’ta işletilen Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin endüstriyel atıkları Kışlaköy Açık Ocak Linyit İşletmesi alanında depolanacak. 

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ın Afşin ve Elbistan ilçeleri Kışlaköy Mahallesi sınırları içerisinde işletilmekte olan Afşin Elbistan A Termik Santrali’nin işletme faaliyetinden kaynaklı oluşan endüstriyel atıkların (kül, cüruf ve alçıtaşı), Kışlaköy Açık Ocak Linyit İşletmesi‟nde pasa ve termik santralin hammaddesi olan kömür malzemesinin alındığı yaklaşık 858,36 ha‟lık alan içerisinde inşa edilecek 5.380.195 m2(538,02 ha) alana sahip 6 lot içerisinde depolanması için “AEATS Endüstriyel Atık (Kül-Cüruf) Depolama Alanı” oluşturulması planlanıyor. 

132 milyon lira değerindeki proje kapsamında Afşin Elbistan A Termik Santralinde linyitin yakılmasından oluşan %2‟si oranında cüruf ve %18‟i kadarda uçucu kül düzenli depolama sahasında depolanacak. 

Söz konusu lotlarda lokal olarak zeminde dolgu çalışmaları yürütülecek ve zemin düzenleme çalışmaları sonrasında depolama sahası zemininde mevcut sahadan temin edilecek olan doğal kil ile 1 metrelik sıkıştırılmış geçirimsiz tabaka oluşturulacak. Planlanan ilk lot ile diğer yardımcı ünitelerin inşaat çalışmalarının 7,5 ay içerisinde tamamlanması ön görülüyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler