1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Afşin-Elbistan Termik için soru önergesi

Afşin-Elbistan Termik için soru önergesi

Enerji Günlüğü - Afşin-­Elbistan A Termik Santralinin çevreye verdiği zararların araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verildi. MHP...

Afşin-Elbistan Termik için soru önergesi

Enerji Günlüğü - Afşin-­Elbistan A Termik Santralinin çevreye verdiği zararların araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verildi. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 29 yılı aşkın bir süredir baca gazı arıtma filtresi olmadan çalışan A Termik Santralinin, çevreye kül ile zehir saçtığını ve santralin bulunduğu yerleşim alanlarına ve bölge halkına birçok maddi ve manevi tahribata neden olduğunu belirterek bu zararın araştırılması için TBMM'ye bir soru önergesi verdi.

Bölgede, atmosferdeki kükürtdioksit oranın olması gerekenden 10 kat fazla olduğunu ifade eden Tor, " Afşin- Elbistan A Termik Santrali'nde yılda 500 bin ton partikül madde, 10 bin 500 ton karbonmonoksit, 364 bin ton azotoksit, 57.6 ton toryum çevreye yayılıyor. Dünya ortalamasına göre atmosferdeki kükürtdioksit miktarı 150 mg/m3 olması gerekirken, bu değer yörede 1500 mg/m3 dolayında. Kirliliğin bu boyutlara ulaştığı yörede 29 yılı aşkın bir süredir baca gazı arıtma tesisi(filtre) olmadan çalışan A Termik Santrali çevreye zehir saçmakta ve santralin bulunduğu yerdeki yerleşim alanlarına ve bölge halkına birçok maddi ve manevi tahribata sebep olmaktadır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler