1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afşin-Elbistan Termik yazın fazla üretecek

Afşin-Elbistan Termik yazın fazla üretecek

Enerji Günlüğü - Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde elektrik ihtiyacının artacağı yaz aylarında 5 ünitede enerji üretimi yapılacak.Elektrik...

Afşin-Elbistan Termik yazın fazla üretecek

Enerji Günlüğü - Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde elektrik ihtiyacının artacağı yaz aylarında 5 ünitede enerji üretimi yapılacak.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, klima kullanımının yoğun olduğu temmuz ve ağustos aylarında Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde 5 ünitenin çalıştırılmasını planladıklarını bildirdi.

Şu an çalışan ünitelerle eldeki kömürün işlendiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Alış, “Planlama ile temmuz ve ağustos aylarında, Afşin-Elbistan bölgesindeki her iki termik santralin 5 ünitesinde enerji üretimi yapacağız. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yaz döneminde daha fazla üretim yapacağız” diye konuştu.

YANGIN SONRASI İHALE 29 MAYIS’TA

Geçtiğimiz yıl yangın dolayısıyla hasar gören Afşin-Elbistan B Termik Santrali ile ilgili olarak 5 Mayıs 2014 tarihinde ihaleye katılmayı düşünen firmalara bilgi verileceğini söyleyen Alış, “29 Mayıs tarihinde B Santrali ile ilgili ihale gerçekleştirilecek. Dolayısıyla yangının sebep olduğu hasarla ilgili katılımcılara bilgi verilecek. Şirketlerin kendilerini bu duruma göre ayarlamaları istenecek” dedi.

Afşin-Elbistan B Termik Santralı, Çöllolar sektöründeki 544 milyon ton düşük kalorili linyit kömür rezervlerinin kullanılması ile ülkemizde devamlı olarak artan enerji ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Afşin-Elbistan B Termik Santralı, 4 üniteden oluşuyor ve her bir ünite 360 MW kurulu Güce sahip. Santralın toplam kurulu gücü 1440 MW olarak dile getiriliyor. Şu anki kurulu gücüyle santral Türkiye elektrik enerjisi üretim kapasitesinin yüzde 7,5 lik kısmına sahip. B Termik Santralı, ilk enerji üretimine başladığı günden (Temmuz 2004) Ağustos 2012 sonuna kadar, 48 milyon 37 bin 739 MW/h enerji üretimi gerçekleştirdi. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler