1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afşin Elbistan’a Koreli, Çinli ve Fransız ilgisi

Afşin Elbistan’a Koreli, Çinli ve Fransız ilgisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'a 12 milyar Dolar’lık yatırım yapacak olan Birleşik Arap Emirlikleri'nden...

Afşin Elbistan’a Koreli, Çinli ve Fransız ilgisi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'a 12 milyar Dolar’lık yatırım yapacak olan Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) TAQA firmasının çekilmesinin ardından bölgeye Güney Kore, Çin ve Fransa’nın ilgi gösterdiğini açıkladı.

Bakan Yıldız, 11 Ekim 2013 tarihinde Konya Karapınar kömür sahasına yaptığı ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldız, TAQA firmasının çekilmesi ile 14 aylık emeğin gömüldüğünü belirterek, ancak bölgeye farklı yatırımcıların ilgi gösterdiğini ve Güney Kore, Çin ve başta Fransa olmak üzere Batılı firmaların yatırımla ilgilendiğini bildirdi. 

HAFTAYA G.KORE ZİYARETİNDE AFŞİN KONUŞULACAK

Bakan Yıldız, önümüzdeki hafta Güney Kore’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini ve konunun orada da ele alınacağını kaydetti. Bakan Yıldız ayrıca, Alstom’un geliştirdiği türbin ve jeneratör grupları ile santralın daha verimli çalışma imkanı olduğunu dile getirerek, kömür konusunda Çin’in de dominant durumda olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız ayrıca, “Bizim kömür işletmeciliği ile ilgili özel sektörden bu işi profesyonelce yapabilecek ve sermaye koyabilecek işletmelere ihtiyaç var. Bu neyi artıracak bizim elektrik üretimi ile kurulacak santral. Bazı yatırımcılar santralı bazı yatırımcılar üretimi biliyor” dedi.

KARAPINAR’DA 1,8 MİLYAR TON REZERV

Konya'nın Karapınar ilçesinde düzenlenen "Güneş Enerjisi Sektöründeki Gelişmeler ve Karapınar Enerji İhtisas Endüstrisi Bölgesinde Yatırım Fırsatları Paneli"nde de konuşan Bakan Yıldız, Karapınar’da 1,8 milyar tonluk rezerv bulunduğunu kaydetti.

Yerli ve yerel yatırımcının da yatırıma ortak olacağı bir model üzerinde çalışılacağını belirten Bakan Yıldız, kurulması hedeflenen 5.000 MW’lık santralın 2023 yılına kadar belirlenen büyüme hedeflerini tutturmanın en önemli kalemlerinden birisi olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler