1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Afşin-Elbistan`daki yangın kontrol altına alındı

Afşin-Elbistan`daki yangın kontrol altına alındı

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde yangın çıktı. Santralin 2′nci ünitesinde...

Afşin-Elbistan`daki yangın kontrol altına alındı

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde yangın çıktı. Santralin 2′nci ünitesinde saat 10:00 sıralarında çıkan yangın 2 saatten daha az bir süre içinde kontrol altına alındı.

DİĞER 3 ÜNİTEDE HASAR OLUŞMADI

Elektrik Üretim A.Ş’tan yangınla ilgili yapılan açıklamada, santralin 2. ünitesinin yaklaşık 15 gündür bakım çalışmaları için servis harici edilmiş durumda olduğu belirtildi. Yangın nedeniyle diğer 3 ünitede herhangi bir zarar meydana gelmediği belirtilirken, yangın çıkan ünitede hasar tespiti ve devreye alma çalışmalarına hemen başlandığı kaydedildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Afşin- Elbistan B Termik Santrali’nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle fazla büyümeden 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Ocağa verilmek için hazırlanan kömürlerinin tutuştuğu, yangının bu nedenle çıktığı belirtildi.

ENERJİ ÜRETİMİNDE AKSAMA YOK

Tonlarca kömür, dakikalar içinde yanmaya başlayınca, ortaya çıkan zehirli gazlar ve yoğun duman nedeniyle de santral çalışanları bölgeyi terk etti. Soğutma çalışmalarına başlanan santrala Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan gelip görevlilerden bilgi aldı. Yangında ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan yok. 2′nci ünitede izolasyon malzemelerinin zarar gördüğü, ancak enerji üretiminde aksama olmadığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler