1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afyon Biyogaz hibrit santral kuruyor

Afyon Biyogaz hibrit santral kuruyor

Afyon Biyogaz Elektrik, Afyonkarahisar’daki Afyon-1 Biyogaz Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 3,5 MW’lık güneş enerji santrali kuracak.

Afyon Biyogaz hibrit santral kuruyor

Enerji Günlüğü - Afyon Biyogaz Elektrik, Afyonkarahisar’daki Afyon-1 Biyogaz Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 3,5 MW’lık güneş enerji santrali kuracak.

Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi, Susuz Beldesi’nde, Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından “Afyon-1 Biyogaz Santrali Revizyonu ve Güneş Enerji Santrali (3,5 MWe) Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin değeri 6 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yılda 8.400.000 kWh elektrik üretmekte olan biyogaz santraline 1 adet dairesel Çürütücü Havuz (Alanı: 893 m2) ile 1 adet Atık Kabul birimi eklenmesi planlanıyor. Yaklaşık 75 bin m2’lik alana da kurulu gücü 3,5 MW olan güneş enerjisi santrali kurulması planlanıyor. A3S60M 330 tipi panel sistemi kullanılacak santralin ömrü ortalama 35 yıl olarak öngörülüyor. 

Güneş Enerji Santralinde üretilecek elektrik enerjisi, biyogaz tesisinde mevcut durumda bulunan trafo merkezi ile irtibatlandırılarak ana dağıtım panosu beslenerek ulusal şebekeye verilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler