1. HABERLER

  2. Afyon`a 8.4 MW`lık biyogaz santrali

Afyon`a 8.4 MW`lık biyogaz santrali

Enerji Günlüğü - Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. Afyonkarahisar'da 8,428 MW’lık Afyon-1 Biyogaz Santrali kuracak.Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş....

Afyon`a 8.4 MW`lık biyogaz santrali

Enerji Günlüğü - Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. Afyonkarahisar'da 8,428 MW’lık Afyon-1 Biyogaz Santrali kuracak.

Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi sınırları içerisinde 1,20 MW kurulu gücünde planlanmakta olan ve ÇED Gerekli Değildir Belgesi verilenAfyon-1 Biyogaz Santrali Projesinin kurulu gücü 8,428 MW’a çıkartılarak kapasitesinin artırılması planlanıyor.

50.980.233,00 TL bedelli kapasite arttırımı projesinde tavukdışkısı, büyükbaş hayvan dışkısı, bitkisel atık yağ, meyve ve sebze atıkları, mutfak organik atıkları, park ve bahçe yeşil atıkları ve mezbaha atıkları kullanılacak.

Tesiste yılda 67.200.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Afyonkarahisar Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler