1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Afyon'da jeotermal kaynak aranacak

Afyon'da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü – Kurt İnşaat, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.Kurt İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Afyonkarahisar İli,...

Afyon'da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü – Kurt İnşaat, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.

Kurt İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Afyonkarahisar İli, Sandıklı İlçesi, Koçhisar Köyü sınırlarında bulunan 3720,71 hektarlık jeotermal kaynak alanında jeotermal kaynak arama amaçlı bir adet sondaj kuyusu açmayı planlıyor.

Proje alanının yaklaşık 750 m kuzeydoğusunda Sandıklı İlçesi, 4,4 km güneydoğusunda Selçik Köyü yer alıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak çalışma alanının yaklaşık kuş uçuşu 750 kuzeydoğusunda Sandıklı İlçesi bulunuyor.

Yaklaşık olarak iki ay sürmesi planlanan sondaj çalışmalarının 171.566 liraya malolması bekleniyor. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından sıcaklık değerine göre seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı ilk haline yakın şekilde düzenlemeler yapılarak terkedilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler