1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Afyon’da jeotermal kaynak aranacak

Afyon’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Kutlu Kardeşler Otomotiv, Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Afyonkarahisar ili,...

Afyon’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Kutlu Kardeşler Otomotiv, Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Afyonkarahisar ili, Merkez ilçesi, Susuz Kasabası sınırlarında bulunan ve toplam 294,68 hektarlık ruhsatlı jeotermal kaynak alanında Kutlu Kardeşler Otomotiv Jeotermal Tarım San. Tic. Ltd. Şti. tarafından jeotermal kaynak aranacak.

Yaklaşık 430 bin lira değerindeki sondaj çalışmasında yaklaşık 60 günlük sürede 800 metre derinlikten sonra kaynağa ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacak. 

Arama faaliyetinin olumsuz sonuçlanması durumunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı eski haline yakın hale getirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler