1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Afyon`da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Afyon`da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Afyon Biyogaz Elektrik, Afyon ili Merkez ilçesinde tavuk gübresinden enerji, ısı ve gübre üretimi amacıyla 1,2 MW'lık Afyon-1 Biyogaz...

Afyon`da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Afyon Biyogaz Elektrik, Afyon ili Merkez ilçesinde tavuk gübresinden enerji, ısı ve gübre üretimi amacıyla 1,2 MW'lık Afyon-1 Biyogaz Santrali kuracak.

Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi sınırları içerisinde bölgedeki yumurta üretim tesislerinden toplanacak yumurta tavuğu dışkılarından enerji, ısı ve gübre üretimi amacıyla toplam 1,2 MWe-1,240 MWm-1,350 MWth kurulu gücünde “ Afyon-1 Biyogaz Santrali” projesi yapılması planlanıyor.

7.273.800 TL proje bedelli tesiste sadece yumurta tavuğu dışkısı substrat olarak kullanılacak ve yılda 35.040 ton, günde 96 ton atık kullanılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler AfyonValiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler