1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak aranacak

Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak aranacak

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi sınırları içinde 3 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Nature Enerji, yaklaşık 6 milyon lira yatırımla Afyonkarahisar’da jeotermal kaynak arayacak. 

Nature Enerji tarafından, Afyonkarahisar İli, Bolvadin İlçesi sınırlarında, RN: 443 (ER: 3400559) Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı Sahada “Sondaj Yöntemi İle Jeotermal Kaynak Arama” faaliyeti yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 6 milyon lira değerindeki proje kapsamında 4987 ha’lık yüzölçümlü arama ruhsatlı saha içerisinde, her biri 2.000 m2’lik çalışma alanına sahip 3 adet arama amaçlı sondaj kuyusu açılacak. Herhangi bir sondaj lokasyonunda arama faaliyeti tamamlanmadan diğer sondaj lokasyonunda çalışmalara başlanmayacak.

Açılacak sondaj kuyuları tespit ve arama amaçlı olup, arama sondajlarında karotlar alınarak jeofizik kuyu logu ölçüm çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilecek sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin tespit çalışmaları gerçekleştirilecek. Tespit edilen jeotermal enerji, belirlenecek özelliklerine göre elektrik ürerimi ve ısıl uygulamaların gereksinim duyulduğu endüstriyel işlemlerde ısıtma ve soğutma amacıyla kullanılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler