1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afyonkarahisar’da kömür üretilecek

Afyonkarahisar’da kömür üretilecek

Turkuaz Linyit, 23 milyon TL yatırımla Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yılda 200 bin ton linyit üretecek.

Afyonkarahisar’da kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde açık ocak işletmesiyle yılda 200 bin ton linyit üretecek. Üretilen linyitin boyutlandırılarak satışı için Kırma Eleme Tesisi de kurulacak.

Turkuaz Linyit Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Şuhut İlçesi, İsalı Köyü sınırları içinde işletilmekte olan 201200208 ruhsat numaralı linyit ocağında kapasite artışı ve Kırma Eleme Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 23 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Planlanan projede mevcut ocağın üst kaba hafriyatı yapılmış olup bundan sonraki süreçte kömür üretimi ve damarlar arası pasa hafriyatı yapılarak üretim tamamlanacak. 140 hektarlık alan içindeki açık ocak işletmesinden elde edilecek kömürün yine proje kapsamında planlanan kırma eleme tesisinde boyutlandırılması ve/veya doğrudan piyasaya satışının gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Ocakta yılda 200.000 ton kömür üretilmesi planlanmakta olup, yıllık olarak 2.400.000 m3 pasa oluşacak. Ocak üretim faaliyetlerine paralel olarak ocaktan çıkarılan cevher proje kapsamında planlanan kırma eleme tesisinde boyutlandırılarak yine piyasaya satışının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kırma eleme tesisinin kapasitesi yılda 200.000 ton olacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler