1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ağa Maden Balıkesir’de jeotermal ile seraları ısıtacak

Ağa Maden Balıkesir’de jeotermal ile seraları ısıtacak

Ağa Maden, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bulunan jeotermal ruhsatlı alandaki kuyudan çıkacak sıcak suyu iki seranın ısıtılmasında ve lojmanlara termal su temininde kullanacak. 

Ağa Maden Balıkesir’de jeotermal ile seraları ısıtacak

Enerji Günlüğü - Ağa Maden, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bulunan jeotermal ruhsatlı alandaki kuyudan çıkacak sıcak suyu iki seranın ısıtılmasında ve lojmanlara termal su temininde kullanacak. 

Ağa Maden İşl. Turz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, Paşaköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan RHT.10.00.2018.JEO.3 Nolu işletme ruhsatlı sahada “Jeotermal Kaynak - Jeotermal Isıtmalı Sera ve Konutlara Termal Sıcak Su Sağlama Projesi” projesinin yapılması planlanıyor. Projenin yaklaşık 713 bin liraya malolması öngörülüyor.

Proje kapsamında, yaklaşık 5460 hektarlık alanda ruhsat sahasında bulunan jeotermal sondaj kuyusu kullanılacak. Kuyudan çıkan 32 °C’lik sıcak su, saha içindeki iki seranın ısıtılmasında kullanılacak. Seraların ısıtılmasından sonra soğuyan su, sulama amaçlı seralarda kullanılacak. Ayrıca kuyudan çıkarılan sıcak su kuyunun kuzeyinde bulunan lojmanlara termal su sağlanmasında da kullanılacak. Bu çerçevede çeşmelerden termal su alınması sağlanacak, konut ısıtması gibi bir faaliyet yapılmayacak. Konutlara verilen suyun yaklaşık 30 °C olacağı öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler