1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ağrı’da doğalgazın eli kulağında

Ağrı’da doğalgazın eli kulağında

Enerji Günlüğü - Ağrı’da Ağustos ayı içinde doğalgaz dağıtımına başlanacak, Doğubayazıt ilçesinde de çalışmalar başladı. İhale tarihinin...

Ağrı’da doğalgazın eli kulağında

Enerji Günlüğü - Ağrı’da Ağustos ayı içinde doğalgaz dağıtımına başlanacak, Doğubayazıt ilçesinde de çalışmalar başladı. 

İhale tarihinin üzerinden geçen sekiz ay gibi kısa bir sürede tüm prosedürleri hızla tamamlayan Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım AŞ’nin Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesinde yatırımları sürüyor. Ağustos ayı içerisinde il merkezine dağıtımı başlayacak doğal gazın, ilçelere yaygınlaştırılması kapsamında 2 Ağustos Çarşamba günü

Doğubayazıt ilçesinde ilk kaynak töreni yapıldı.

Törene Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili ve Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ile Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü Engin Yazıcı da katıldı. 

Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü Engin Yazıcı, ilk kaynak töreninde yaptığı konuşmada vatandaşlara doğa dostu, güvenli ve temiz bir yakıt olan doğal gazı ulaştırmak için çalıştıklarını belirterek “Amacımız, daha da fazla ilçemize doğal gaz ulaştırmak. Ağrı genelinde bu yıl sonuna kadar 20 milyon TL yatırım yapmayı ve bu yatırımla kurulacak 150 kilometre şebeke altyapısıyla şehir merkezinde 12 bin konuta eş değer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz” dedi. 

Engin Yazıcı, Ağrı il merkezi ile Doğubayazıt ilçesinde gelecek 5 yılda yapacakları yatırımların doğrudan ve dolaylı olarak 800 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklüğe karşılık geleceğini vurguladı. Yazıcı ayrıca “Bugün ilk kaynağı büyük bir gurur ve mutlulukla yaptığımız Doğubayazıt ilçemize yapılan yatırımın bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Uzman kadromuzla, vatandaşlarımızın en kaliteli ve güvenli şekilde doğal gaz hizmetinden faydalanabilmesi için her zaman yanınızdayız” ifadesini kullandı.

Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesi doğalgaz dağıtım yatırımları, EPDK’nın Türkiye’de doğal gaz dağıtımının yaygınlaştırılması projesi kapsamında gerçekleştirdiği ilk Türk Lirası bazında enerji ihalesi olması bakımından da büyük stratejik önem taşıyor. 

Aksa Doğalgaz, faaliyet alanında yer alan 27 il, 135 ilçe ve beldede 14 milyon nüfus, 2,2 milyonu aktif kullanıcı, 3,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veriyor. Aksa Doğalgaz bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler