1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AGT Antalya OSB'ye kendi gaz santralini kuracak

AGT Antalya OSB'ye kendi gaz santralini kuracak

Enerji Günlüğü - AGT Ağaç Sanayi, Antalya Döşemealtı’nda bulunan MDF Üretim Tesisinde üretimde kullanacağı elektriği kuracağı 22 MWt olan gaz türbini...

AGT Antalya OSB'ye kendi gaz santralini kuracak

Enerji Günlüğü - AGT Ağaç Sanayi, Antalya Döşemealtı’nda bulunan MDF Üretim Tesisinde üretimde kullanacağı elektriği kuracağı 22 MWt olan gaz türbini sistemi ile sağlayacak.

Antalya ili, Döşemealtı İlçesi Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısımda bulunan AGT Ağaç San. ve Tic. A.Ş.’ye ait ( AGT ) MDF/ HDF levha, panel, parke, emprenyeli kağıt, emprenyeli kağıt kaplı levha üretimi yapılan tesiste gaz türbini ile elektrik ve ısı enerjisi üretilmesi planlanıyor. 

2 adet ısı kazanını da kapsayan 3 milyon euro bedelli proje kapsamında Tesiste yakıt olarak doğalgazın kullanıldığı ve toplam kurulu kapasitesi 22 MWt olan gaz türbini sistemi kurulacak. Gaz türbinlerinin bir tanesinden 5,4 MWe/h olmak üzere toplamda 2 adet gaz türbini ve jeneratör sisteminden 10,8 MWe/h elektrik elde edilecek. Elde edilen elektrik AGT üretim proseslerinde kullanılacak.

Yakıtların yanmasından kaynaklı olarak açığa çıkan egzoz gazları da atık ısı kazanlarında yakılarak buhar enerjisi elde edilecek. Elde edilen buhar enerjisi de AGT proseslerinde kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler