1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Agung Yanardağı patlarsa doğal gaz fiyatları artabilir

Agung Yanardağı patlarsa doğal gaz fiyatları artabilir

Enerji Günlüğü - Eylül ayından bu yana hareketli olan ve geçtiğimiz günlerde kül püskürten Bali’deki volkanik Agung Dağı'nın patlamasının...

Agung Yanardağı patlarsa doğal gaz fiyatları artabilir

Enerji Günlüğü - Eylül ayından bu yana hareketli olan ve geçtiğimiz günlerde kül püskürten Bali’deki volkanik Agung Dağı'nın patlamasının dünyayı yıllarca soğutabileceği ve bunun da doğal gaz fiyatlarını yükseltebileceği kaydediliyor.

Bilim insanları eğer Endonezya’nın Bali Adası’nda bulunan Agung Yanardağı patlarsa, stratosfere büyük miktarlarda kükürt dioksit salınabileceğini ve önümüzdeki yıllarda daha soğuk kışlar yaşanabileceğini kaydediyor. Daha soğuk yaşanacak kışların ise doğal gaz fiyatlarını artırabileceğine dikkat çekiyor. Agung Yanardağı 27 Kasım 2017 günü havaya 4.7 mil kül püskürtmüştü. 

VOLKANİK PATLAMANIN BÖLGESEL VE MEVSİMSEL ETKİLERİ KARMAŞIK

Araştırmalara göre, tropik patlamalar ABD’de kışları yumuşattı. Ancak volkanın patlaması halinde ABD’de dondurucu kış aylarının yaşanabileceği kaydediliyor. Bu da doğal gaz fiyatlarını artırabilir. Patlamanın ayrıca, tropik Afrika'yı soğutarak Pasifik Okyanusu El Nino'yu tetikleyebileceği, bunun da bu soğumayı bir miktar telafi edebileceği de kaydediliyor.

ABD Ulusal Atmosfer Araştırma Merkezi’nden Michael Mills, “Agung, stratosfere yeterince büyük bir kükürt dioksit kütlesi salarsa, küresel ortalama sıcaklık birkaç yıl azalacaktır. Ancak bölgesel ve mevsimsel iklim etkileri daha karmaşık olacak” açıklamasını yaptı.

Kaynak: http://dunyanincivisi.com/endonezyadaki-yanardag-patlarsa-kislar-daha-soguk-olacak/

 

Önceki ve Sonraki Haberler