1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ağustos’ta 45 enerji yatırımı teşvik belgesi aldı

Ağustos’ta 45 enerji yatırımı teşvik belgesi aldı

Ağustos 2021 döneminde 45 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte ise 26 proje teşvik belgesi aldı. Ayrıca 13 enerji projesi ve 6 madencilik projesinin de tamamlama vizesi yapıldı.

Ağustos’ta 45 enerji yatırımı teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Ağustos 2021 döneminde 45 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte ise 26 proje teşvik belgesi aldı. Ayrıca 13 enerji projesi ve 6 madencilik projesinin de tamamlama vizesi yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2021 yılının Ağustos ayında çeşitli sektörlerde toplam 927 projenin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığını bildirdi. Teşvik verilen projelerden 45’i enerji sektörüne; 26’sı ise madenciliğe yönelik projeler oldu. 

Ağustos 2021’de yatırım teşvik belgesi alan projelerin toplam yatırım tutarı ise 16.955.019.854 TL oldu. Yatırım teşvik belgesi alan projeler tamamlandığında toplam 28.909 kişi için yeni istihdam imkânı yaratılmış olacak. Ayrıca, 2021 yılının ağustos ayında enerji sektöründe 13, madencilikte de 6 projenin tamamlama vizesi yapıldı. 

BKİ BATI KÖMÜR AŞ’NİN PROJESİ MADENCİLİKTE EN BÜYÜK PROJE OLDU

Madencilik sektöründe yatırım teşvik belgesi alan projeler arasında yatırım tutarı en yüksek proje, BKİ Batı Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait; Edirne ilinin Uzunköprü ilçesinde gerçekleştirilecek olan, yerli sermayeli, tevsi nitelikli, bölgesel öncelikli, farklı ebatlarda toplam 935.400 ton/yıl üretim kapasiteli taşkömürü madenciliği projesi oldu. BKİ Batı Kömür’ün projesine verilen teşvik paketinde 7 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği; %80 vergi indirimi; %40 yatırıma katkı oranı; gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ve KDV istisnası bulunuyor. 

ETİ ALÜMİNYUM AŞ’NİN YATIRIMI EN BÜYÜK ENERJİ PROJESİ

Enerji sektöründe teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 174.824.850 TL ile Eti Alüminyum AŞ’nin Konya ilinin Seydişehir ilçesinde gerçekleştireceği, yerli sermayeli, bölgesel öncelikli, komple yeni yatırım nitelikli, 37,80MW kapasiteli güneş enerjisine dayalı elektrik üretim projesi (GES) projesi oldu. Projeye verilen teşvik paketinde sadece KDV istisnası bulunuyor. 

AK JEO ENERJİ’NİN RES PROJESİ İKİNCİ

Eti Alüminyum’un projesini; Ak Jeo Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gerçekleştirilecek olan, 159.492.697 TL yatırım tutarına sahip, yerli sermayeli, komple yeni yatırım nitelikli, 20MW kapasiteli rüzgara dayalı elektrik enerjisi üretim projesi (RES) takip etti. Ak Jeo Enerji’nin teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası olacak.

ÇELİKLER AŞ’NİN BUHAR ÜRETİM PROJESİ ÜÇÜNCÜ OLDU

52.967.079 TL’lik yatırım tutarıyla Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ’ye ait, Aydın, Kuyucak’ta gerçekleştirilecek olan, yerli sermayeli ve komple yeni yatırım nitelikli, 3.000ton/saat kapasiteli, soğuk enerjiler dahil buhar ve sıcak su temini projesi, enerji sektöründe yatırım teşvik belgesi alan, yatırım tutarı en yüksek üçüncü proje oldu. Çelikler AŞ’nin teşvik paketinde de gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler