1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ahiköy HES’lerin işletmesi Ergezen Ltd’e veriliyor

Ahiköy HES’lerin işletmesi Ergezen Ltd’e veriliyor

Ahiköy-1 HES ve Ahiköy-2 HES’in işletme hakkının Eregezen Ltd. Şti.’ne verilmesi işlemi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. 

Ahiköy HES’lerin işletmesi Ergezen Ltd’e veriliyor

Enerji Günlüğü - Ahiköy-1 HES ve Ahiköy-2 HES’in işletme hakkının Eregezen Ltd. Şti.’ne verilmesi işlemi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Ahiköy-1 ve Ahiköy-2 Hidroelektrik Santralleri ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi kararı 3123 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandı. 

Karara göre 11.300.000 lira bedelle en yüksek teklifi veren Ergezen Yapı Ticaret Ltd. Şti.’ne kalan ihale sonucu onaylanmış oldu. 

Ancak Ergezen Ltd. Şti. sözleşmeyi imzalamaktan imtina ederse veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse; teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale, 11.250.000 lira bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Nisan Enerji Üretim Sanayi Ticaret AŞ’ye kalacak. 

Nisan Enerji de imzadan çekinirse, yine teminatı irat kaydedilmek suretiyle, ihale 10.950.000 liralık teklif veren Zafer Nakliyat Madencilik İnşaat Petrol Sanayi Ticaret AŞ’ye verilecek. 

Zafer Nakliyat’ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ise teminatı irat kaydına alınacak ve ihale iptal edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler