1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ahmet Akın: Elektrik zammı vurguna dönüşmesin

Ahmet Akın: Elektrik zammı vurguna dönüşmesin

Enerji Günlüğü - CHP Milletvekili Ahmet Akın, elektrik şirketlerini, zamlı Ağustos elektriği fiyatıyla Temmuz faturası kesmemeleri için uyardı. Elektrik...

Ahmet Akın: Elektrik zammı vurguna dönüşmesin

Enerji Günlüğü - CHP Milletvekili Ahmet Akın, elektrik şirketlerini, zamlı Ağustos elektriği fiyatıyla Temmuz faturası kesmemeleri için uyardı. 

Elektrik Piysasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) bu konuya hassasiyet göstererek gereken denetimleri yapması gerektiğini kaydeden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik saatlerini Temmuz ayı içinde okuyup, Ağustos ayında zamlı tarifeden tahsil etmenin, vatandaşa haksızlık olacağını belirtti. 

Ahmet Akın, elektrik ve doğalgaz faturalarına yansıtılacak zam konusunda şirketleri haksızlık yapmamaları için uyardı. Akın, açıklamasında şunları vurguladı, “Elektrik ve doğalgaz tüketim ücretlerine 01 Ağustos’tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Temmuz ayı içinde saatleri okuyarak Ağustos ayında zamlı tarifeden tahsil etmek vatandaşa yapılan haksızlık ve adaletsizliktir. Elektrik şirketleri zammı vurguna çevirmemelidir. EPDK şirketleri acilen denetlemeli ve vurgunun önüne geçilmeli. Vatandaş zaten bir vurgun yedi. Bir ikincisini de şirketlerden yememeli. Zamlar vatandaşın belini büktü. Şirketler bu zamları fırsat görüp haksızlıklara yol açmamalı”.  

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler