1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ahmet Çalık, Rosneft`le stratejik işbirliğine gidiyor

Ahmet Çalık, Rosneft`le stratejik işbirliğine gidiyor

Enerji Günlüğü - Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft ile Çalık Enerji, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda petrol ticareti yapacak, Türkiye'de...

Ahmet Çalık, Rosneft`le stratejik işbirliğine gidiyor

Enerji Günlüğü - Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft ile Çalık Enerji, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda petrol ticareti yapacak, Türkiye'de ise akaryakıt dağıtımına odaklanacak bir ortaklığa imza attı.
Enerji alanındaki faaliyetlere ağırlık veren Çalık Holding, dünyanın sayılı ve Rusya'nın en büyük petrol üreticisi Rosneft ile stratejik işbirliğine gidiyor. İki kuruluş arasındaki anlaşma, Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Rosneft Başkanı Eduard Khudainatov tarafından imzalandı. Anlaşmaya göre Çalık Enerji ve Rosneft tarafından kurulacak yeni ortaklık, Akdeniz'de petrol ticareti yapacak. Yeni şirket, Türkiye'de ise petrol dağıtımı ve ticareti konularında fuaaliyet yürütecek. Çalık Enerji ve Rosneft, Türkiye'de petrol dağıtımının yanı sıra, ihrakiye (deniz taşıtlarına yakıt) satışları da gerçekleştirecek.
Çalık Enerji, yaklaşık bir yıldır Rosneft'in açtığı uluslararası petrol kargolarıyla ilgili ihalelerine katılıyor.

SEÇİN: TÜRKİYE STRATEJİK ORTAĞIMIZ
Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Türkiye ile Rusya'nın Samsun-Ceyhan ham petrol boru hattı ve doğalgaz alanında işbirliğini ilerlettirdiğini aktararak, "Şimdi imzalanan belge de petrol alanındaki işbirliğimizin bir parçası. Türkiye bu bölgede bizim stratejik ortağımızdır" dedi. Seçin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la temaslarının devam edeceğini belirtirken, "Ocak ortasında enerji projeleriyle ilgili görüşeceğiz. Mart ayı ortası Moskova'da Başbakan Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in katılımı ile üst düzey işbirliği toplantılarının 2'ncisi gerçekleştireceğiz. İki ülke olarak çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler