1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ahmet Mahir Barutçu vefat etti

Ahmet Mahir Barutçu vefat etti

Enerji Bakanlığı’nda 1992 - 1994 yılları arasında müsteşarlık yapmış bürokratlardan Ahmet Mahir Barutçu vefat etti.

Ahmet Mahir Barutçu vefat etti

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji politikalarının oluşmasında önemli görevler üstlenmiş bürokratlardan Ahmet Mahir Barutçu vefat etti. 

1992-1994 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda ‘müsteşar’ olarak görev yapan Barutçu, döneminde enerji politikalarını belirlenmesinde rol oynadı, çok sayıda kamu enerji yatırımlarını yönetti. 

1940 yılında doğan Ahmet Mahir Barutçu, Eskişehir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden 1962 yılında mezun oldu ve uzun yıllar boyunca Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) çalıştı. Barutçu bu dönemde İngiltere'deki Imperial College'de yüksek lisans eğitimini tamamladı.

DPT Müsteşar Yardımcısı ve ardından Hazine ve Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Barutçu, Türkiye’nin ihracatı ve ithalatında, o dönem için radikal kabul edilen önemli kararların alınmasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte öncülük etti ve dış ticaretin modernizasyonu ve rasyonelleşmesine önemli katkılarda bulundu.

ODTÜ Mezunlar Derneği'nin kurucu üyelerinden olan Barutçu, uzun yıllar derneğin başkanlık görevini üstlendi. Barutçu, 17 Mart 2024'te 84 yaşında vefat etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler