1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ahmet Türkoğlu EUROPEX YK üyeliğine seçildi

Ahmet Türkoğlu EUROPEX YK üyeliğine seçildi

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu Avrupa Enerji Borsaları Birliği (EUROPEX) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ahmet Türkoğlu EUROPEX YK üyeliğine seçildi

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu Avrupa Enerji Borsaları Birliği (EUROPEX) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu Avrupa çapında toptan enerji ticareti alanında çatı kuruluş olarak kabul edilen Avrupa Enerji Borsaları Birliği (EUROPEX) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Çevrim içi yapılan genel kurul toplantısında ICE Endex Başkanı Pieter Schuurs yönetim kurulu başkanlığına, Borzen Piyasa Operasyonları Direktörü Borut Rajer, EPEX SPOT Piyasa Operasyonları Başkanı (COO) Jonas Törnquist, TGE Yönetim Kurulu Başkanı Piotr Zawistowski yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilirken EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve GME Başkanı ve CEO’su Andrea Péruzy EUROPEX yönetim kurulu üyeliğine ilk defa seçildi. Genel kurulda ayrıca çalışma gruplarının başkanları da seçildi. 

“VİZYONUMUZA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”

Ahmet Türkoğlu Avrupa’daki enerji borsaları ile uyum içinde çalıştıklarının altını çizerek, “2016 yılından bu yana üyesi olduğumuz EUROPEX’in yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş olmaktan dolayı, Türkiye’nin enerji borsası EPİAŞ’ın genel müdürü olarak büyük mutluluk duydum. Şirketimiz, Avrupa’daki enerji borsalarıyla uyum halinde çalışmakta ve fikir alışverişinde bulunmakta. EPİAŞ, işlettiği piyasaları etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde işletmesinin yanı sıra küresel ölçekte referans alınan bir enerji borsası olma vizyonunu gerçekleştirmek için de tüm enerjisiyle çalışmaktadır. Bu gelişmeler bize vizyonumuza bir adım daha yaklaştığımızı göstermektedir. Yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilen Pieter Schuurs ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, iş birliklerimizin devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

2002 yılında kurulan ve 29 üyesi bulunan EUROPEX, bünyesindeki çevresel piyasalar, finansal piyasalar, elektrik piyasaları ve gaz piyasaları çalışma gruplarıyla faaliyetlerini sürdürmekte.

Önceki ve Sonraki Haberler