1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Air Liquide Eskişehir’de havadaki oksijeni ayrıştıracak

Air Liquide Eskişehir’de havadaki oksijeni ayrıştıracak

Air Liquide Eskişehir’de kuracağı tesiste havadan oksijeni ayrıştırarak, yalıtım çözümleri sunan Knauf Insulation İzolasyon’a oksijen sağlayacak.

Air Liquide Eskişehir’de havadaki oksijeni ayrıştıracak

Enerji Günlüğü - Air Liquide Eskişehir’de kuracağı tesiste havadan oksijeni ayrıştırarak, yalıtım çözümleri sunan Knauf Insulation İzolasyon’a oksijen sağlayacak.

Endüstriyel gaz üreticisi Air Liquide Gaz San. ve Tic. A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, 75.Yıl Mahallesi Küçük Organize Sanayi’de “Hava Ayrıştırma Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Projede Hava Ayrıştırma Tesisi 500 m2 kapalı alanda gerçekleştirilecek. Ayrıca mevcutta bulunan 400 m2 alanda 63 m3’lük 2 adet depolama tankında oksijen depolanmakta. Üretilen oksijen depolama tanklarında depolanarak aynı adreste faaliyet gösteren Knauf Insulation İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. firmasının üretiminde kullanılacak. Hava Ayrıştırma Tesisi Oksijen Tedarik Sözleşmesi kapsamında kurulacak. 

Projede VSA (vacuum swing adsorbtion) teknolojisi ile atmosferdeki hava içerisinde bulunan su buharı, karbondioksit, karbon monoksit, hidro karbonlar, azot, oksijen ve argon gazları hava ayrıştırma filtrelerine pompalanacak. Proseste iki adet adsorban tank olacak. Knauf Insulation İzolasyon San. ve Tic. A.Ş. sahasında inşa edilmesi planlanan tesiste, yılda 12.960.000 Nm3 oksijen gazı üretilmesi hedefleniyor. Filtre edilen havada ayrışan oksijen gazı, basınç dengeleme ve depolama amaçlı bir tanka alınacak. Tesisin uzaktan kontrol sistemi ile çalışması planlanıyor.

Air Liquide önemli sanayi bölgelerinde,  petrol ve gazdan, sağlık, otomotiv, metalürji, metal imalatından, kimya ve tarım-gıda endüstrisine kadar yenilikçi çözümler – gaz, ekipman ve hizmetler – sağlıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler