1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Airbus ve Renault ortaklaşa batarya üretecek

Airbus ve Renault ortaklaşa batarya üretecek

Airbus ve Renault, yeni nesil batarya üretimi için işbirliği yapacak. Üretilen bataryalar uçak ve otomobillerde kullanılacak.

Airbus ve Renault ortaklaşa batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Airbus ve Renault, uzun menzilli elektrikli araçlar için yeni nesil elektrikli bataryalar üretmek için iş birliği yapacak. 

Avrupa merkezli çok uluslu bir havacılık şirketi Airbus ve Fransız otomobil üreticisi Renault, otomobil ve hibrit uçaklar için yeni nesil elektrik bataryaları üretmek amacıyla iş birliğine gitti. Enerji depolama teknolojileri için bir araştırma ve geliştirme anlaşması imzalayan şirketler, uzun menzilli elektrikli araçlar için teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor. 

Şirketlerin mühendislik ekiplerinin, enerji depolama teknolojilerini geliştirmek için çalışacağı belirtildi. Şirketler ayrıca gelecekteki bataryaların tam kullanım ömrü için çalışacak.

AİRBUS HİDROJEN YAKITLI MOTOR GELİŞİTİRİYOR

Öte yandan 2019 itibarıyla Airbus, dünyanın en büyük uçak üreticisi ve en çok uçak siparişi alan şirketi konumundaki Airbus, 2035'e kadar hidrojenle çalışan yolcu uçağı piyasaya sürme planları kapsamında yakıt hücreli motor geliştirmeye başladığını bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler