1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ak Energy’den Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

Ak Energy’den Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

Tedarik lisansı sahibi Ak Energy, mevcut enterkonneksiyon hattı üzerinden Suriye’ye elektrik ihraç etmek için iki yıllık lisans tadili başvurusunda bulundu.  

Ak Energy’den Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

Enerji Günlüğü - EPDK, Suriye ile elektrik ihracatı ve ithalatı yapmak isteyen şirketlerin 19 Nisan tarihine kadar başvuru yapabileceklerini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) konu ile ilgili yayımladığı duyuruya göre, elektrik tedarik lisansı sahibi Ak Energy Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ltd. Şti., 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Türkiye - Suriye arasında mevcut dağıtım gerilim seviyesindeki enterkonneksiyon hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemi ile Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı yapmak üzere iki yıl boyunca Karkamış DM’den azami 4,5 MW kapasitenin tahsisi için lisans tadili başvurusunda bulundu.

BAŞVURULAR 19 NİSAN’A KADAR YAPILABİLECEK

Duyuruda, "Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca Türkiye-Suriye arasında mevcut Karkamış DM’ye bağlı dağıtım gerilim seviyesindeki enterkonneksiyon hattını kullanmak suretiyle Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik veya elektrik üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile aynı hattı kullanmak suretiyle Suriye’den elektrik enerjisi ithalatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin ilgili mevzuat hükümlerinin gerektirdiği usulle 19/4/2022 günü mesai bitimine kadar Kurumumuza başvuruda bulunmaları gerekmekte olup bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir" denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler