1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ak: Enerjide yazılım şirketiniz yoksa başarı şansı yok

Ak: Enerjide yazılım şirketiniz yoksa başarı şansı yok

Zorlu Enerji Group CEO’su İbrahim Sinan Ak, önümüzdeki on yılda bir enerji şirketinin yazılım şirketi yoksa başarılı olma şansının olmadığını söyledi.

Ak: Enerjide yazılım şirketiniz yoksa başarı şansı yok

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Group CEO’su İbrahim Sinan Ak, önümüzdeki on yılda bir enerji şirketinin yazılım şirketi yoksa başarılı olma şansının olmadığını söyledi.

Zorlu Enerji Group CEO’su İbrahim Sinan Ak, 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Kearney Ülke Direktörü Onur Okutur’un yaptığı “Karbon Nötr Gelecek” panelinde değerlendirmelerde bulundu.

Karbon nötr bir gelecekte artık çok farklı düşünmek gerektiğini belirten Ak, enerji şirketlerinin artık daha çok kol kası gerektiren ve çok büyük yatırım yapan şirketler olmaktansa hizmet sektörüne daha fazla odaklanmaları ve bu alanda kendi güçlerini arttırmaları gerektiğini kaydetti. Ak, “Ar&Ge ve yazılım konusunda mutlaka ve mutlaka önplana çıkmaları gerekiyor. Eğer enerji şirketi olarak bir yazılım şirketiniz yoksa başarılı olma şansınız yok önümüzdeki on yıl içerisinde. Mutlaka bir yazılım şirketinizin bulunması gerekiyor. Bunu kendi içinizde yapamaya da bilirsiniz, çok kolay bir şey değil. Ama yazılım alanında çalışmış şirketlerle işbirliği içerisinde bu işi çözmeniz lazım” dedi. 

ENERJİ YATIRIM BARİYERİ DÜŞTÜ

Enerji sektöründe yatırım bariyerinin eskiye oranla büyük oranda düştüğüne dikkat çeken Ak, önümüzdeki dönemde herkesin güneş panelleriyle üretici haline geleceğini söyledi. Serbestleşme sonrasında Türkiye’de şu anda 10 bin enerji üreticisi bulunduğunu ve bu sayının Avrupa’da yüz binlere ulaştığına da dikkat çekti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler