1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ak-tops, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi aldı

Ak-tops, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ak-tops Tekstil Sanayi, üretim ve yönetim faaliyetlerindeki enerji verimliliği uygulamaları...

Ak-tops, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ak-tops Tekstil Sanayi, üretim ve yönetim faaliyetlerindeki enerji verimliliği uygulamaları ile TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan denetimlerden geçerek belgenin esaslarına sahip olduğunu gösteren Ak-tops, Akkök Şirketler Grubu bünyesinde, Yalova’da ve sektöründe ilk Enerji Yönetimi Sistemi belgesi alan şirket oldu.

Ak-Tops Genel Müdürü Celal Özel, enerjinin sanayileşmenin alt yapısı ve günlük hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu, buna bağlı olarak enerji ihtiyacının ulusal ve uluslararası gündemde ciddi bir yer tuttuğunu belirtti. Özel, enerji verimliliğini artırmak ve ener­ji performansını iyileştirmek için şirket bünyesinde Enerji Yönetim Sistemini kurduklarını belirtti.

Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanması esaslarına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi; kaynakların etkin kullanımı, çevrenin korunması, maliyetin düşürülmesi, enerji performansının geliştirilmesi gibi alanlarda katkı sağlamaktadır. Türkiye’de şu anda sadece on kuruluşta ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi bulunmaktadır.