1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt depolarına 7/24 kayıt yapacak kamera sistemi şartı!

Akaryakıt depolarına 7/24 kayıt yapacak kamera sistemi şartı!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt kaçakçılığının önünü geçilmesi için antrepolara 24 saat kayıt yapan harekete duyarlı kamera sistemi kurulması şartı...

Akaryakıt depolarına 7/24 kayıt yapacak kamera sistemi şartı!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt kaçakçılığının önünü geçilmesi için antrepolara 24 saat kayıt yapan harekete duyarlı kamera sistemi kurulması şartı getirildi. Akaryakıtın depolama tankına alınması işlemleri sadece borularla yapılabilecek.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, akaryakıt ve petrol kaçakçılığına karşı bir dizi yeni önlem aldı. Bu amaçla Gümrük Yönetmeliği'nde değişikliklere gidildi. Yönetmeliğin ilgili kısımlarına eklemeler yapıldı. Buna göre, akaryakıt antreposu tanklarına, gemilerden alım veya gemilere yükleme yapılabilmesi için iskele veya şamandıraya bağlı boru hattı bulunması şartı getirildi. Boru hattıyla gelen akaryakıtın antrepo tanklarına alınması için de söz konusu antrepoların boru hattıyla doğrudan bağlantısının olması zorunlu hale geldi.

TANKLARA ALMA İŞİ SADECE BORUYLA
Bu arada bundan böyle, serbest dolaşımda bulunmayan akaryakıtın tanklara alınması işlemleri sadece deniz yoluyla veya boru hattıyla yapılabilecek, deniz yoluyla gelen akaryakıtın tanklara aktarılması işi sadece iskele veya şamandıradan yapılabilecek. Bakanlıkça verilen izin kapsamında karayolu veya demiryoluyla yapılan akaryakıt transiti ile hava taşıtlarına yakıt vermek üzere havalimanlarındaki antrepolar bu uygulamanın dışında tutuldu.

ANTREPOLARA 24 SAAT KAMERA KAYDI
Gümrük Yönetmeliği'ne eklenen bir hükümle, depolama alanlarının sürekli gözetim altında tutulması sağlanacak. Akaryakıt antrepolarına 24 saat kayıt yapan kamera sistemi kurulacak. Bu sistemin, ilgili alanların ve özellikle giriş çıkışların izlenmesini sağlaması gerekiyor. Kamera sisteminin harekete duyarlı, araç tanımlama ve insan kimlik tespiti yapmaya imkân verecek çözünürlükte kayıt yapması ve kesintisiz güç kaynağına bağlı olarak kurulması şartı getirildi. Antrepo işleticilerinin, kuracakları sistemde kaydedilen kamera görüntülerini talep edilmesi halinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin tam olarak belirtilen tarih aralığında standart ve yaygın formatta gümrük idaresine ibraz etmeleri gerekiyor. Kamera sisteminin kaydedeceği görüntülerin, kayıt tarihinden itibaren bir yıl süreyle elektronik ortamda saklanması da şart...

Önceki ve Sonraki Haberler