1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt dışı petrol ürünlerinde dijital imza şartı

Akaryakıt dışı petrol ürünlerinde dijital imza şartı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Kaynaklardan Temini için EPDK'ya yapılacak uygunluk yazısı başvuruları...

Akaryakıt dışı petrol ürünlerinde dijital imza şartı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Kaynaklardan Temini için EPDK'ya yapılacak uygunluk yazısı başvuruları elektronik imza ile yapılacak. 

EPDK'dan yapılan duyuruda, Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi Ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ'in 24/04/2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi kaydedildi. Daha sonra yapılan bir değişiklikle tebliğin yürürlük tarihinin 01 Ocak 2014 olarak değiştirildiği hatırlatıldı.

Gerek işlemlerin hızlılığı, gerekse de bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla; Tebliğ uyarınca EPDK'ya yapılacak uygunluk yazısı başvurularının bir bölümünün elektronik imza kullanılarak alınacağı kaydedildi. EPDK'ya uygunluk yazısı almak üzere başvuruda bulunacak yetkili veya yetkilendirilmiş kişilerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarından veya Türkiye’de mobil imza hizmeti sunan GSM operatörlerinden nitelikli elektronik sertifikalarını temin etmeleri istendi.

Uygunluk yazısı başvurularının Aralık ayı içerisinde alınması planlanırken, kesin başvuru tarihiyle başvurulara ilişkin diğer hususlar EPDK tarafından Kasım ayı sonuna kadar ilan edilerek kamuoyuna duyurulacak.

Elektronik imza ve nitelikli elektronik sertifika edinme konusunda ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlerin BTK, Avea ve Turkcell'in internetteki ilgili sayfalarını ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler