1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt dışı petrol ürünü ithalat başvuruları elektronik ortamda

Akaryakıt dışı petrol ürünü ithalat başvuruları elektronik ortamda

Akaryakıt dışında kalan petrol ürünlerinin ithalatı için başvurular, bundan böyle elektronik ortamda yapılacak. 

Akaryakıt dışı petrol ürünü ithalat başvuruları elektronik ortamda

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dışında kalan petrol ürünlerinin ithalatı için başvurular, bundan böyle elektronik ortamda yapılacak. 

Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. 

Tebliğ, akaryakıt dışındaki petrol ürünlerinin ithalatıyla ilgili başvuruların elektronik ortamda yapılması gerektiğine hükmediyor ve bu konudaki prosedürü düzenliyor. 

Tebliğe göre bundan böyle başvuru sırasında sanayiciyle ithalatçı arasında yapılan sözleşme ile teyit yazısı (Ek-4) istenmeyecek. 

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının veya Türk Petrol Kanunu kapsamında arama veya işletme ruhsatı verilen şirketlerin kendi tesislerinde veya faaliyet alanlarında kullanmak üzere kendileri veya yetki verdikleri şirketler aracılığı ile Tebliğ kapsamındaki ürünler için yapacakları temin başvurularında; ürünlerin adının, gümrük tarife istatistik pozisyonu bilgilerinin, miktarlarının, kullanılacakları tesislerin açıkça belirtildiği ilgili kuruma ait resmi yazının başvuruya eklenmesi ve 6. maddeye uygun başvuru yapılması halinde; sanayi sicil belgesi, kapasite raporu, imza beyannamesi, fiili tüketim belgesi ve yetki belgelerinden sunulamayacak olanlar ibraz edilmeden uygunluk yazısı verilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler