1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt fiyatları Ağustos`ta geriledi

Akaryakıt fiyatları Ağustos`ta geriledi

Enerji Günlüğü - Ağustos ayında benzin ve motorin  fiyatları bir önceki aya göre düşüş gösterdi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK)...

Akaryakıt fiyatları Ağustos`ta geriledi

Enerji Günlüğü - Ağustos ayında benzin ve motorin  fiyatları bir önceki aya göre düşüş gösterdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıkladığı Ağustos 2015 Petrol ve LPG Piyasası Fiyatlandırma Raporu'na göre, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarında bir önceki aya göre düşüş yaşandı.

Rapora göre, benzinin fiyatı litre başına Temmuz ayında 4,73 lirayken, Ağustos ayında 4,54 liraya geriledi. Temmuz ayında 3,89 liradan satılan bir litre motorinin fiyatı da 3,79 liraya düştü.

BENZİN FİYATININ YÜZDE 63.20'Sİ VERGİ

İstanbul Avrupa yakasında vergiler dahil 95 oktan bir litre kurşunsuz benzinin nihai satış fiyatı ortalaması Temmuz ayında 4,73 lira olarak gerçekleşirken, bunun 2,87 liralık kısmını vergiler oluşturdu. Dağıtıcı ve bayi marjı toplamı ise 41 kuruş oldu.

MOTORİN FİYATININ YÜZDE 57.26'SI VERGİ

Ağustos ayında bir litre motorin İstanbul Avrupa yakasında 3,79 liraya satıldı. Bunun 2,17 liralık kısmı vergi olarak gerçekleşirken, dağıtıcı ve bayi marjı toplamı 44 kuruş olarak kayıtlara geçti.

BENZİN AB ORTALAMASININ ALTINDA KALDI

Türkiye'de Ağustos'ta 95 oktan kurşunsuz benzinin vergisiz ortalama bayi pompa satış fiyatı 1,67 lira ile AB ortalaması olan 1,70 liranın 3 kuruş altında kaldı.

Aynı dönemde, Türkiye'de 1,62 lira olan motorinin vergisiz ortalama bayi pompa satış litre fiyatı ise 1,61 liralık AB ortalamasının 1 kuruş üzerinde gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler