1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt istasyonları arasına en az 10 km mesafe şartı

Akaryakıt istasyonları arasına en az 10 km mesafe şartı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ve LPG istasyonları arasındaki mesafe şehirlerarası yolların üzerinde 10 kilometre, şehir içi yol üzerinde ise 1 kilometre...

Akaryakıt istasyonları arasına en az 10 km mesafe şartı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ve LPG istasyonları arasındaki mesafe şehirlerarası yolların üzerinde 10 kilometre, şehir içi yol üzerinde ise 1 kilometre olacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK-Kurul) 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, akaryakıt ve LPG istasyonları arasındaki asgari mesafe kısıtlaması uygulamalarına ilişkin kararlar aldı.

İstasyonların üzerinde bulunduğu yol ismi veya yol kodunun değil, yön esasının dikkate alındığı kararlara göre, şehirlerarası yolların üzerindeki akaryakıt ve LPG istasyonları arasında on kilometrelik mesafe olacağını açıkladı.

Şehir içi yolların üzerindeki akaryakıt ve LPG istasyonları arasında ise bir kilometrelik mesafe bulunacağı belirtilirdi. 

Ayrıca, şehir içi yollar ile şehirlerarası yolların kesiştiği kesimlerde yer alan istasyonlar arasında en az bir kilometrelik mesafe bulunacak.

Söz konusu kararlara istinaden yapılacak olan mesafe ölçümleri de iki yapı arasındaki mesafe dikkate alınarak yapılacak. Ancak, istasyonlar arası asgari mesafeye ilişkin işlem ve uygulamalarda akaryakıt istasyonları kendi aralarında, LPG istasyonları da kendi aralarında değerlendirmeye alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler