1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt istasyonlarında hekim bulundurmak şart

Akaryakıt istasyonlarında hekim bulundurmak şart

Enerji Günlüğü - Akaryakıt istasyonlarında iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma şartı 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren zorunlu hale getirildi. Kamuoyunda...

Akaryakıt istasyonlarında hekim bulundurmak şart

Enerji Günlüğü - Akaryakıt istasyonlarında iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma şartı 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren zorunlu hale getirildi. 

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 478 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İş güvenliği yasasının yürürlük tarihini değiştiren Torba Kanun'un kabulüyle, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, sağlık personeli görevlendirmesinin yürürlük tarihi değişmiş oldu.  Buna göre, bu zorunluluklar, kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2016; 50’den az çalışanı olan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Ocak 2014 yılında yürürlüğe girecek. Böylece akaryakıt ve LPG istasyonlarında iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 1 Ocak 2014'ten itibaren başlayacak.

Elektrik Piyasası Kanunu’na eklenen geçici maddeyle de, rüzgar enerjisine dayalı üretim faaliyeti için başvuruları uygun bulunmuş, ancak yükümlülüklerini yerine getiremediğinden dolayı başvurusu reddedilmiş tüzel kişilerin; maddenin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde Kuruma başvurması halinde; ilgili tüzel kişilere önlisans verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler