1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt istasyonlarının sorunları Meclis’te

Akaryakıt istasyonlarının sorunları Meclis’te

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, hükümete bir çağrı yaparak akaryakıt istasyonlarının sorunlarının çözülmesini talep etti. Milletvekili, çözüm için muhalefet olarak destek olacaklarını kaydetti. 

Akaryakıt istasyonlarının sorunları Meclis’te

Enerji Günlüğü - CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak hükümete bir çağrı yaptı. Akaryakıt istasyonlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Güzelmansur, çok sayıda istasyonun kapanma tehlikesi içinde olduğunu, sorunlar çok sayıda çalışanın işsiz kalacağına işaret etti. Hatay Milletvekili, çözüm için harekete geçmesi halinde hükümete destek olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Güzelmansur, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Akaryakıt istasyonları, düşük kar marjına rağmen sürekli artan giderleri nedeniyle zarar ediyor. 2022 yılı Eylül ayında 12 bin 568 olan bayi sayısı, 2023 yılının Eylül ayında 12 bin 460’a düştü. 108 Akaryakıt istasyonu kapandı. 

28 Mayıs’tan bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 120 arttı, ama kar marjı artmadı. Masraflar arttı, nakliye arttı sadece kredi kartı komisyonları 3’e katlandı. Fiyat artışlarından dolayı sermaye yetişmiyor, olan sermaye de eriyor. 

Bu sorunlar çözülmezse sektörde kapanmalar hızlanarak artacak. Bu durumda da yaklaşık 350 bin insanımız işsiz, birçok insanımız gelirsiz kalacak. Ayrıca ülkemiz vergi kaybına uğrayacak. 

Buradan iktidara sesleniyorum. Akaryakıt istasyonlarının sorunlarını çözün, biz de muhalefet olarak destek vermeye hazırız.”    

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler