1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt satışı aralıkta yüzde 0,3 azaldı

Akaryakıt satışı aralıkta yüzde 0,3 azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2013 Aralık ayına ait Perakende Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı.Buna göre mevsim ve takvim...

Akaryakıt satışı aralıkta yüzde 0,3 azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2013 Aralık ayına ait Perakende Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2013 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı. Aynı ayda otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,3 azaldı.

Söz konusu ayda, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmine bakıldığında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 arttığı gözleniyor. Buna göre geriye dönük bir yılda otomotiv yakıtı satışlarının da yüzde 2,6 arttığı belirtılıyor.

TÜİK'e göre 2013 yılı Aralık ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise bir önceki aya göre yüzde 1 azaldı. Aynı ayda otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,2 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında arttı. Aynı ayda; otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 11 arttı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler