1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt sektöründe sıkı tedbirler yolda

Akaryakıt sektöründe sıkı tedbirler yolda

Akaryakıt bayi ve dağıtıcılarının belgesiz ya da usulsüz alım-satımları kaçakçılık suçları kapsamına alınıyor. 

Akaryakıt sektöründe sıkı tedbirler yolda

Enerji Günlüğü - Akaryakıt bayi ve dağıtıcılarının belgesiz ya da usulsüz alım-satımları kaçakçılık suçları kapsamına alınıyor. 

Hükümetin hazırlamakta olduğu yeni bir torba teklifi taslağında ana başlıklardan biri de enerji. Hürriyet’ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Taslak metinde yer alan enerji düzenlemeleri arasında akaryakıt satışlarına getirilen yeni kurallar da bulunuyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca lisans verilen akaryakıt dağıtıcısı ve bayisi gibi firmalardan; kayıt dışılığa sebep olacak şekilde belgesiz olarak akaryakıt alım satımı yapanlar, sattıkları akaryakıtların belgelerini başka firmalar veya kişiler adına düzenleyenler ile bu belgeleri kullananların fiilleri kaçakçılık suçları kapsamına alınıyor. Ayrıca akaryakıt dağıtıcılarının, herhangi bir dağıtıcıdan aldığı akaryakıtı başka bir dağıtıcıya satamayacakları hükme bağlanıyor. 

LİSANSLARDA VERGİ BORCU ŞARTI ARANACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından verilecek lisanslar ise bundan sonra ‘Vergi borcu olmaması’ şartına bağlı olacak. Vergi borcu olanların lisans talepleri kabul edilemeyecek.

LPG dağıtıcı ve bayilik lisanslarının süre uzatılması talepleri de geçmiş dönem vergi borcu olmaması şartına bağlanacak. Ayrıca, söz konusu lisans sahiplerinin her yılın Nisan ayının son günü itibarıyla vadesi geçmiş borcu bulunmadığına dair belgeyi EPDK’ya vermesi zorunlu olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler